siteweb4-34.png

BIERBROUWWORKSHOP

Le malt
Le malt

Une des premières étape sera de sélectionner son malt et comprendre son importance...

Le houblon
Le houblon

En fonction du(es) houblon(s) choisi(s), nous aurons une bière plus amère ou aromatisée

Les ingrédients
Les ingrédients
Moudre le malt
Moudre le malt

Avant la cuisson, on va moudre le malt

Le brassage
Le brassage

Huile de bras et contrôle de la température.

Repas bières et fromage
Repas bières et fromage

5 associations d'une bière et d'un fromage pour joindre la pratique à la théorie...

La fin du filtrage
La fin du filtrage
l'accessible étoile...
l'accessible étoile...

Bierbrouwworkshop

Een heel avontuur en o zo complex om op z’n eentje zijn eerste bier te brouwen! Dat is de reden waarom de vzw Fulltime Hops besloten heeft om met het geven van brouwworkshops te starten.

 

Hun ervaren brouwers zullen u gedurende een dag helpen om de mysteries van het brouwen te ontraadselen door u te helpen om stap per stap uw eerste brouwsel te realiseren.

 

Ontdekken, proeven, leren, creëren, associëren, experimenteren zullen de sleutelwoorden zijn van uw avontuur. Avontuur tijdens hetwelk u de verschillende brouwfases afwisselt met een bezoek aan het bier- en « peket »museum en een kaasmaaltijd met een proeverij van aangepaste bieren.

 

Of u nu een leergierige jonge brouwer bent of een groep vrienden die een aangenaam en joviaal moment willen doorbrengen in een kasteel gewijd aan het bier; deze unieke ervaring zal u in ieder geval volledig bekoren!

2020_visuels biere2nl-10.png