BIERBROUWWORKSHOP
Une des premières étape sera de sélectionner son malt et comprendre son importance...
En fonction du(es) houblon(s) choisi(s), nous aurons une bière plus amère ou aromatisée
Avant la cuisson, on va moudre le malt
Huile de bras et contrôle de la température.
5 associations d'une bière et d'un fromage pour joindre la pratique à la théorie...
Bierbrouwworkshop
Een heel avontuur en o zo complex om op z’n eentje zijn eerste bier te brouwen! Dat is de reden waarom de vzw Fulltime Hops besloten heeft om met het geven van brouwworkshops te starten.
Hun ervaren brouwers zullen u gedurende een dag helpen om de mysteries van het brouwen te ontraadselen door u te helpen om stap per stap uw eerste brouwsel te realiseren.
Ontdekken, proeven, leren, creëren, associëren, experimenteren zullen de sleutelwoorden zijn van uw avontuur. Avontuur tijdens hetwelk u de verschillende brouwfases afwisselt met een bezoek aan het bier- en « peket »museum en een kaasmaaltijd met een proeverij van aangepaste bieren.
Of u nu een leergierige jonge brouwer bent of een groep vrienden die een aangenaam en joviaal moment willen doorbrengen in een kasteel gewijd aan het bier; deze unieke ervaring zal u in ieder geval volledig bekoren!